user_mobilelogo

ssc logo 700x300

Nieuws

Vroeger was het zeem van echt leer, tegenwoordig wordt er veelal een kunstvezel gebruikt; meestal een combinatie van polyamide en polyester. De reden hiervoor is dat zeemleer door het wassen en het gebruik hard werd.

Wij hebben in de winkel gekozen voor de merken Pearl Izumi, Craft en Rogelli om zo in iedere prijsklasse een passende fietsbroek te kunnen aanbieden. Zemen voor vrouwen zijn korter aan de voorkant en de ondersteunende pads hebben een andere positie.Een zeem hoeft niet dik te zijn; ondersteuning op de juiste plaatsen is het belangrijkst; strategisch geplaatste pads zorgen voor minder schokken en trillingen, minder druk en wrijving. Het zeem wat direct op de huid gedragen wordt zorgt voor een optimaal comfort; draag daarom geen ondergoed onder je fietsbroek. Een goed ventilerend zeem is belangrijk voor de zweetafvoer en gaat irritatie tegen. 

De intensiteit van je ritten bepaalt welk zeem het beste bij je past. Zo heeft Pearl Izumi het voorgevormde naadloze oranje Elite pursuit zeem, Craft het groene C1 Infinity zeem en Rogelli het rode HD Ergonomic zeem voor de lange afstandsritten met hoge densiteit schuimstukken die de bekken ondersteunen voor voldoende doorbloeding en stabiliteit en een hoog ademend vermogen voor maximale bewegingsvrijheid.

 

De technologie van de zeem
Omdat je een broek vaak langere tijd aan hebt, wil je wel een zeem die een ademt en niet te warm wordt. Speciale bio-keramische stof helpt de inwendige oppervlaktetemperatuur van de stof te verlagen om de zeem koel en comfortabel te houden tijdens ritten in warme omstandigheden. Daarnaast biedt de stof ook uitstekende isolatie op koudere dagen.De ontwikkelaars van de hierboven afgebeelde zemen hebben goed naar de anatomie van het lichaam gekeken bij het bewegen. Het biedt de functionaliteit en het comfort die vereist zijn voor ultieme inspanningen. Met een betere overgang  tussen het dikste zitvlak en de zachtere zijkanten, om zo een ultieme pasvorm te creëren.
De plaatsing van de padding zorgt voor een natuurlijke doorbloeding en bijgevolg een grotere thermoregulatie en een lager gevoel van vermoeidheid. Dankzij Foam Cutting Technologie (F.C.T.) kunnen onnodige materialen heel precies weggehaald worden om tegelijkertijd optimale prestaties en comfort te verkrijgen. Ook het schuim in de broek is uniek. Dit High Density schuim heeft een zeer hoge dichtheid. Door een soort luchtbelletjes in het schuim ontstaat een hoge ondersteuning en dichtheid en het biedt een grotere luchtstroom dan elk ander opencellig schuim, ook zorgt dit voor optimale ventilatie.
 
We adviseren u graag in de winkel over het meest geschikte zeem voor u.

 

 

 

 

 

Deel dit bericht:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Over ons

Wij zijn een speciaalzaak in schaatsen, skeelers, racefietsen en mtb's. In een pand van ruim 750 vierkante meter kun je je volop oriënteren en laten adviseren door onze ervaren medewerkers. Regelmatige nieuwe kleding, ruime keuze in onderdelen en accessoires.

We zijn o.a. dealer van Cube, Bianchi, Colnage, Cannendale, Zandstra, Viking, Maplez en nog veel meer.
Kom gewoon langs!

 

Openingstijden

maandag
13:00 - 18:00
dinsdag
09:00 - 18:00
woensdag
09:00 - 18:00
donderdag
09:00 - 21:00
vrijdag
09:00 - 18:00
zaterdag
09:00 - 17:00
zondag
Gesloten

Contact

Haico Bouma

Hasker Utgongen 7

8465 SJ Oudehaske

Tel: 0513 - 677234

Stuur ons een mail