user_mobilelogo

Nieuws

Iedere fietser is anders; daarom is het zadel wel een puntje van aandacht! Het zadel is één van de drie contactpunten met je fiets en dus van grote invloed op het fietsplezier. Het is ons doel bij Haico Bouma Schaatsen, Skeelers & Fietsen om het fietsplezier maximaal te laten zijn. Daarom kunt u bij ons een zadelmeting laten doen voor €5,- bij aankoop van een zadel wordt dit bedrag in mindering gebracht.
De fysiologische eigenschappen en je fietsprofiel bepalen welk zadel voor u geschikt is. Dit wordt gemeten door op een kubus te gaan zitten met je hakken opgetrokken en een rechte rug. Met behulp van de twee handvatten druk je jezelf tegen de kubus, dit geeft een afdruk op de kubus waardoor de afstand tussen de zitbotten gemeten kan worden. Ook wordt de mate van flexibiliteit gemeten. Hiervoor gebruiken we een inclinometer om te meten hoe groot de hoek is van je onderrug wanneer je voorover buigt in de ‘tijdrit houding’ . De mate van flexibiliteit bepaalt hoe je bekken gepositioneerd is wanneer je op de fiets zit en daarmee weten we welk vorm zadel het beste bij je past. Tenslotte wordt je BMI berekend. Dit bepaald mede de druk die het zadel te verwerken krijgt.
Vervolgens komt er een zadel uit het systeem ‘rollen’ en je krijgt een paar alternatieven aangeboden. Deze verschillen vooral in prijs en soms ook in model. Het is niet zo dat je altijd gebonden bent aan één specifiek model.

Er worden opties aangeboden zoals de PAS-technologie; dit staat voor Perineal Area System wat zoveel wil zeggen dat er een uitsparing is ten bate van je perineum. Dit is beschikbaar in alle series sz. 134mm regular multisize van Prologo zadels; rond (Scratch), halfrond (Nago/ Kappa) en plat (Zero).
SPACE-tech staat voor een langer en bredere zadel kanaal die drukpieken en gevoelloosheid weghaalt. Het verhoogt de bloedsomloop in het perineale gebied. De neus van het zadel is zo gepositioneerd dat het de druk weghaalt en het comfort in de aerodynamische positie verhoogt en daardoor geschikt voor weg en off-road bij de modellen rond en halfrond in sz. 141mm, 143mm, 147mm.

CPC staat voor Connect Power Control en slaat op de soort nopjes die op het zadeldek zitten. Die zorgen voor meer grip, betere luchtstroom en schokabsorptie. Het is niet zo dat je schuurpapier op je zadel hebt, waardoor je geen kant op kan, maar het CPC materiaal biedt net wat meer grip waardoor je makkelijk blijft zitten.
 
Wil jij ook weten welk zadel geschikt is voor je; kom dan gerust langs of maak een afspraak hiervoor zodat we alle tijd voor jouw fietsplezier hebben.

Deel dit bericht:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Over ons

Wij zijn een speciaalzaak in schaatsen, skeelers, racefietsen en mtb's. In een pand van ruim 750 vierkante meter kun je je volop oriënteren en laten adviseren door onze ervaren medewerkers. Regelmatige nieuwe kleding, ruime keuze in onderdelen en accessoires.

We zijn o.a. dealer van Cube, Bianchi, Colnage, Cannendale, Zandstra, Viking, Maplez en nog veel meer.
Kom gewoon langs!

 

Openingstijden

maandag
13:00 - 18:00
dinsdag
09:00 - 18:00
woensdag
09:00 - 18:00
donderdag
09:00 - 21:00
vrijdag
09:00 - 18:00
zaterdag
09:00 - 17:00
zondag
Gesloten

Contact

Haico Bouma

Hasker Utgongen 7

8465 SJ Oudehaske

Tel: 0513 - 677234

Stuur ons een mail