DURA-ACE R9100

DURA-ACE R9100

DURA-ACE R9100 series. De ultieme groepset - strak, krachtig, effectief en verpakt in een schitterend design

 

Shimano introduceert de ultieme groepset: de DURA-ACE R9100 serie: de meest geavanceerde Shimano groepset ooit, die raceprofessionals antwoord geeft op de vraag hoe prestatieniveaus naar een hoger plan te tillen.

Al sinds de eerste competitieve wielerwedstrijd, zijn rijders op zoek naar de winnende combinatie van lichtere, sterkere en meer betrouwbare componenten. Nu, meer dan 150 jaar na de ontwikkeling van de eerste fietscomponenten, blijft Shimano innoveren met de meest geavanceerde groepset die op de markt verkrijgbaar is.

 

 

Synchronized Shifting

De nieuwe DURA-ACE R9100 adopteert Synchronized Shifting, een systeem dat Shimano voor het eerst ontwikkelde voor mountainbiken. Rijders kunnen hiermee beide derailleurs bedienen met een druk op slechts één shift-knop.

DURA-ACE R9100 bevat een geïntegreerde power meter optie, hydraulische schijfremmen opties voor een betere stopkracht en nieuwe wielprofielen die de wielprestaties naar een hoger niveau brengen. Verder bezit DURA-ACE R9100 Shimano's bluetooth E-Tube app, waardoor rijders gebruikersprofielen kunnen downloaden naar meerdere Di2 uitgeruste fietsen en deze kunnen optimaliseren via smartphones en tablets.

Optimale krachtoverdracht

Het concept om de output te maximaliseren door het minimaliseren van het energieverlies begint met het crankstel. Door het vernieuwde ontwerp van het 2x11 HOLLOWTECH II crankstel biedt de nieuwe DURA-ACE groepset een iconische esthetiek en verbeterde schakelprestaties.

 

Meting van het vermogen

Met de eerste geïntegreerde power meter beschikken rijders over zeer nauwkeurige data. De FC-R9100-P is Shimano's eerste power meter en ook de eerste-crank geïntegreerde power meter op de markt, die rijders voorziet van het meest accurate systeem op het gebied van vermogensmeting. Het ‘brein’ van de power meter zit in het DURA-ACE crankstel en de spanningsmeters zitten in de crankstel-armen om de kracht van het linker- en rechterbeen te meten.

Al met al biedt het nieuwe DURA-ACE R9100 een superieure drivetrain door de optimalisering van elk individueel component. Ongelooflijk betrouwbare schakelprestaties die samen met de verbeterde remprestaties en de efficiëntie van de aerodynamische wielen, tot een superieur systeem hebben geleid.

De ongeëvenaarde prestaties van de nieuwe DURA-ACE R9100 groep zijn zonder twijfel het resultaat van het meest geavanceerde systeem in de gehele 95-jarige geschiedenis van Shimano.